Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Kunnskapssenteret

Kunnskapssenteret inneholder flere utstillinger og opplevelser under samme tak. I første og andre etasje på Kystens Hus kan du fordype deg i norsk fiskeri fra istiden og helt frem til i dag.

Blue Vision

Blue Vision er visningssenteret for laks på Kystens Hus, og ligger i 2. etasje. Ved hjelp av moderne teknologi formidler Blue Vision kunnskap og informasjon om oppdrett av laks. Daglig vises direkte overføring fra merdene i Astafjorden, som samdriftes av Gratanglaks og Kleiva Fiskefarm.

Har du lyst til å gi mat til laksen? Gjennom skjermene på Kystens Hus kan du fjernstyre foring av fisk som er 100 kilometer borte!

Ta kontakt med Blue Vision på telefon 975 35 440, eller les mer på bluevision.no

Blue Vision

Utforsk Sjømat

Utforsk Sjømat består av flere utstillinger der kunnskapstørste i alle aldre kan utfolde seg. Studer artene i havet på nært hold, fordyp deg i tidsmaskinen og lær mer om de verdifulle ressursene som er så viktige for oss.

Hvor mye har du lært av utstillingen? Du kan også teste deg selv med den interaktive quizen.

Utstillingen er designet med variert innhold, slik at du får muligheten til å lære noe nytt og spennende hver gang du besøker oss.

Bestill omvisning på e-post gunn@kystenshus.no

Akademia

Akademia er en interaktiv utstilling, som på en engasjerende måte formidler forskning. Utstillingen er spesielt rettet inn mot barn og unge i skolepliktig alder, men har mye godt innhold som passer for voksne også.

Spennende tema bringer deg inn i en verden som viser havets betydning for vår felles fremtid. Hvordan påvirker miljøet livet i havet? Hvordan kan vi utnytte ressursene på en bærekraftig måte? Hva betyr et balansert kosthold for min kropp?

Bestill omvisning på e-post gunn@kystenshus.no

Kunnskapssenteret
360° panorama

Start