Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Skrei med gulrotpuré

Vinterens høydepunkt, skreien

Hver vinter kommer skreien fra Barentshavet, den er en av de sprekeste råvarene havet byr på. Nå er vi midt i den beste sesongen for skrei og den får du kjøpt hos Dragøy eller få den servert hos Skirri.

Oppskrift for 4 finner du her:

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær skrei i serveringsstykker, press sitronsaft over og krydre lett med salt og pepper.
  • Ha litt olje i en ildfast form og legg i skreistykkene med skinnsiden opp.
  • Stek i stekeovnen i ca. 10-15 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.

 Gulrotpuré

  • Kok gulrot møre i saltet vann. Hell ut nesten alt kokevannet, så du har litt vann igjen på bunnen av kasserollen.
  • Mos gulrot i kasserollen med smør og revet ingefær.
  • Varm opp og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Sjysaus

  • Smelt smør i en kasserolle til det nesten er nøttebrunt.
  • Tilsett soyasaus, finhakket hvitløk og smak til med sitronsaft.

 Tilbehør

  • Del squash på langs i tykke skiver og stans ut små hjerter.
  • Damp dem i litt lettsaltet vann i ca. 2-3 minutter.

Se flere nyheter…